Gefeliciteerd Celeste en fijne verjaardag in de hemel Florian

24 augustus 2020 0 Door Mirjam

Lieve kleine Celeste,

Gefeliciteerd met je verjaardag. Twee jaar alweer! Je bent nu gewoon een lief, klein en eigenwijs peutertje geworden.

Ik ben zo trots op jou.

Je bent zo leuk.                                                                           

Je bent zo grappig.                                                                    

Je bent zo lief en zorgzaam.

Je hebt al veel meegemaakt in je korte leventje. De bevalling die drie dagen duurde. Je geboorte, je zat vast, je kwam er maar niet uit. Zeven minuten ben jij mijn jongste kindje geweest en toen kwam je broertje. Twintig uur waren wij extreem gelukkig en toen begon de eindeloze nachtmerrie van ellende en bleek er van alles mis te zijn met je broertje. 

Gelukkig ontfermde papa zich direct over jou toen ik zo bezig was met Florian. Sorry lieverd dat ik je toen niet meer aandacht kon geven. Ik denk dat ik me daar nog mijn hele leven schuldig over zal voelen. Ik werd verscheurd tussen enerzijds de kinderen, jij, Tom en anderzijds je kwetsbare broertje die voor elke ademtocht leek te moeten vechten en ondanks alle hoop toch het gevecht om bij ons te blijven moest verliezen. Zijn lijfje kon het leven niet aan.

Jij gelukkig wel! Eigenlijk deed jij alles vanaf het prille begin perfect. Je dronk gelijk goed, sliep goed en huilde nooit.

Je lachte snel, was scherp en vooral heel lief.

Het leek wel alsof je wist dat jouw tijd nog wel zou komen en dat je het Florian gunde dat alle aandacht naar hem moest.

Gelukkig mocht je altijd bij mij zijn, in elk ziekenhuis waar wij waren.

Altijd sliep je tegen Florian aan. Tot het een keer niet mocht. Je moest thuis slapen. Florian was toen de hele nacht onrustig. Hij zocht jouw nabijheid. Toen papa ’s ochtends vroeg met jou kwam, legde ik je gelijk naast Florian. Er daalde direct een rust over hem, hij werd weer rustig en viel in slaap. Je had zeker een magische uitwerking op hem.

Hij bekeek jou altijd. Alsof hij je bestudeerde.

Wat was je ontroostbaar toen hij overleed. Je zocht overduidelijk naar hem.

De momenten dat je hem probeerde wakker te tikken toen hij dood naast je lag.

De tijd gaat door en langzamerhand kunnen wij allemaal weer verder. Met vallen en opstaan, dat wel.

En nu ben je jarig..

En weet je lieve schat.. het voelt voor mij zo dubbel.

Ik gun jou zo graag een feestdag zonder dat ik verdrietig ben omdat jouw broertje er niet bij is.

Hoe had hij het nu uitgezien. Was het verschil erg groot geweest? Ik denk dat jij je altijd over hem had ontfermd.

Jouw lieve broertje.

Het maakt mij intens verdrietig dat hij ook niet gewoon 2 kaarsjes mag uitblazen.

Maar…. we kunnen het ook omdraaien.

We hebben hem 4 maanden bij ons mogen hebben. Hij heeft ons in 4 maanden zoveel geleerd. Dankzij hem geniet ik nog veel meer van jou, Julian en Elinde.

En snap ik hoe belangrijk gezondheid is. Hoe kwetsbaar je kunt zijn als kindje, als mens.

Het is geen logica om altijd maar te verwachten dat jouw kindjes gezond ter wereld komen.

Dus laten we vieren dat we Florian hebben mogen ontmoeten.

Dat hij er was. Een onvergetelijk klein kwetsbaar mannetje. Laten wij er toch een fantastisch feestje voor jou van maken.

Fijne verjaardag lieverd!

En Florian… Jij een fijne verjaardag in de hemel!

Ik houd van jullie tot de maan en weer terug! 

Voor altijd.

Liefs,

Jullie zeer trotse mama!